Doe mee

Doe mee in je tuin!

Tegel eruit  - groen erin

bekijk je tuin - waar kan je tegels weghalen- en zet er planten in of zaai  wilde bloemen - word je vrolijk van en het wordt minder warm in je tuin!

Gras eruit - kleur erin

heb je een gazon in je tuin - hele oppervlakte nodig, nee? - haal een stuk weg en zaai wilde bloemen - worden  jij en de insecten vrolijk van en je hoeft maar één keer te maaien in oktober!

Geveltuin

heb je een blinde muur grenzend aan de stoep - dat is dé kans voor een geveltuin - aanleg door de Gemeente Nieuwegein en beheer door jezelf.  Aanmeldformulier.

Doe mee in je buurt!

Boomspiegel met kleur

Kijk in je buurt - zie je een kans bij een boom - check met je wijk coördinator of je deze mag inzaaien. Je kan bij Bloeiend Nieuwegein ondersteuning krijgen voor materiaal. Ik zie graag je berichtje.

Zelfbeheer

kijk in je buurt - is er een plantsoen dat je met je buurt kan omvormen tot een bloemenparadijsje -  ga voor zelfbeheer - jij en je buurt zorgen voor een stukje gemeente grond in de buurt

voorbeelden in Nieuwegein: Rigolettoplantsoen en hoek Kerkuil/Visarend

Doe mee in je gemeente!

Het Deltaplan Biodiversiteitsherstel heeft een ‘praatplaat’ over de positieve invloed van bloemenweiden in buurten ontwikkeld. Deze kleurrijke infographic vat de belangrijkste resultaten van het onderzoek ‘Bloemrijke Gemeenten’ van het Deltaplan en partner Alexander Impact samen.  

in de nieuwsbrief kun je meer lezen en het rapport downloaden

De inspiratie komt van Bloeiend Nieuwegein!!Meer inspiratie nodig?

Leuk! Ga aan de slag in je eigen tuin, bij je school of locatie in je buurt. Of wil je meedoen met Bloeiend Nieuwegein, stuur mij een berichtje  josien@bloeiendnieuwegein.nl . Ben op zoek naar advies, kan ook, dan kan je het advies aanvraag formulier invullen.

Tips vind je hier: #maakgrijsgroener